A kosár üres


Plazmavágók

A feltüntetett készletinformáció 10 percenként frissül, ezért a frissítések között a készlet változhat!

Találatok: 1 - 10 / 10

A plazmahegesztés folyamata

 
Hegesztéssel két munkadarabot, két anyagot eggyé olvasztunk úgy, hogy azokat később nem lehet kézi erővel szétszedni. A hegesztést Ön is elvégezheti otthonában, ám ehhez szükséges előzetes tájékozódás a munkafolyamatokról.
 
Hegesztés előtt elő kell készteni a hegesztendő anyagokat és az ehhez szükséges védőfelszerelést, szemüveget, berendezéseket. Érdemes a felületeket méretre vágnunk, rozsdátlanítanunk, letisztítanunk, hiszen így minőségi munkát tudunk végezni az anyagokon. Fontos, hogy a munkadarabokat rögzítsük, hogy hegesztés során ne mozduljanak el, a hegesztés pontos legyen.
 
A plazmahegesztés a legtöbb anyag esetében használható. Ilyenkor egy égő plazmaív adja a hőforrást a hegesztés műveletéhez. Plazmaképzéshez argongázt alkalmaznak, amely jó hővezetést ad a hegesztendő felülethez. Vékonyabb anyagokhoz, huzalokhoz, hálókhoz mikroplazma eljárást alkalmaznak leggyakrabban, míg a vastagabb anyagok hegesztéséhez mélyhegesztést választanak leginkább.
 
Ha Ön is szeretne minőségi hegesztő berendezést vásárolni, tekintse meg kínálatunkat! Ha berendezését kívánja javíttatni, azzal is bátran forduljon munkatársainkhoz!
 

A plazmavágók ipari felhasználása

 
A plazmavágás elsődleges előnye, melynek köszönhetően széles ipari körben jelent hatékony megoldást, annak köszönhető, hogy hőtermelő folyamat nem zajlik le a munkálatok során, így a plazmavágó ív hőmérséklete egy speciális pisztolyban keletkezik, melynek segítségével történik a fémek vágása. Ezzel a technológiai eljárással lehetővé válik az ipar számára olyan fémek vágása, amelyhez speciális körülmények szükségesek, például korrózióálló acélok, öntöttvas, alumínium, réz és ötvözeteik termikus vágása.
 
A plazmavágás a termikus vágó és daraboló eljárások egyik speciális csoportját képviseli, melynek számos előnye lehetővé teszi a széleskörű felhasználást:
 
·         Gyors, pontos és precíz munkavégzés
·         Gazdaságos megoldás
·         Munkavédelmi szempontból számos előnnyel rendelkezik: kevesebb füst, zajszennyezés és egyéb károsító tényező
·         Számos egyéb előny a felhasználási terület függvényében
 
Minőségi és innovatív plazmavágókért tekintse meg weboldalunk széles választékát és válogasson igényeinek megfelelően, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!
 

Miért hasznos a plazmavágó és a plazmavágás?

 
A plazmavágás elterjedt módszer a nehéziparban. A szakember a plazmavágó segítségével termikus vágást végez, amit öntöttvas szerkezetek, korrózióálló acéllemezek, réz és alumínium vázak esetében szoktak használni.
 
Fontos kiemelni, hogy termikus vágás során nem történik hőtermelés, mégis hőhatás segítségével történik meg az anyagok szétválasztása, ami mentén anyagszerkezeti változás megy végbe. Ez alatt a folyamat alatt az anyag nem ég oxigénben, hanem úgynevezett intenzív plazmaív keletkezik, ami segítségével történik a kettéválasztás.
 
A plazmavágás során mindez úgy történik, hogy meghatározzák a vágandó rés útját, ahova később koncentrálják a plazmaívet, és azt végigvezetve, megolvasztja a kezelt anyagot. Ez az olvadék pedig a plazmavágó által használt gázok kinetikus energiájával kerül kivezetésre a résből.
 
Ehhez a folyamathoz szükséges áramforrást maga a plazmavágó berendezés biztosítja, ami nagyfeszültségű kimenettel rendelkezik és egyenfeszültség segítségével a vágógáz atomjait plazmaállapotba hozza.
 
Amennyiben úgy gondolja, hogy ideje lenne beszereznie egy megbízható plazmavágót munkáihoz, forduljon hozzánk bizalommal, bármilyen kérdésére örömmel válaszolunk!
 

A plazmavágókról

 
A plazmavágás technikáját főként a nehéziparban alkalmazzák. Segítségével lehetőség nyílik arra, hogy korrózióálló acélokat, öntöttvasakat, rezet, alumíniumot vagy különböző ötvözeteket vágjunk termikusan. A folyamat során az adott anyagot egy koncentrált plazmaív olvasztja meg, és a fémet a vágási résből, a gázok kinetikus energiájának hatására, eltávolítja.
 
A plazmavágó segítségével termikus vágást hajthatunk végre, amelynek során nem történik hőtermelés, ennek ellenére mégis hőhatás által választódnak szét az anyagok, miközben szerkezetük is változik. Az ezzel a módszerrel vágott anyagok nem égnek el oxigénben, hanem a keletkezett plazmaív választja ketté őket.
 
Először meg kell határozni a vágandó rés útját, ahol később végigvezetik a plazmaívet, amely majd megolvasztja az anyagot, és ez az olvadt anyag a plazmavágó kinetikus gázainak energiája által vezetődik ki a résből. A plazmavágáshoz szükséges áramforrást a plazmavágó berendezés biztosítja.
 
Ha jó minőségű plazmavágó vásárlásán gondolkodik, akkor jó helyen jár! Tekintse meg plazmavágó kínálatunkat és válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet!
 
 

Hegesztőberendezések, plazmavágók, akkumulátortöltők és indítók: Hód-Welding Kft.

Hód-Welding Szerszámgépek | Hegesztőgépek, hegesztő inverterek | Plazmavágók | Többfunkciós gépek | Kapcsolat | W-hg

© Copyright (A weblapon megjelenő tartalom felhasználása engedélyhez kötött.)

Facebook
Google+
YouTube
Twitter
Flickr
Tekintse meg fotóimat a Flickr-en!
Pinterest
Blogspot
Blog

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Tovább