A kosár üres


Hegesztőgépek, hegesztő inverterek

A feltüntetett készletinformáció 10 percenként frissül, ezért a frissítések között a készlet változhat!


„Melyik a nekem való hegesztőgép?”

Előbb vagy utóbb minden barkácsoló felteszi magának ezt a kérdést, sőt a profik is sokat töprengenek a megfelelő hegesztőgép kiválasztása előtt. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, milyen anyagokkal fogunk dolgozni. Érdemes mérlegelni azt is, hogy milyen gyakran kerül elő a hegesztő inverter, és alkalmanként mennyi időn keresztül szeretnénk használni.

  MMA hegesztőgép MIG fogyóelektródás hegesztőgép Ponthegesztéshez való hegesztőgép

 
Ha saját hegesztőgépet szeretne vásárolni, valószínűleg már van némi tapasztalata a hegesztés terén, talán több módot is kipróbált, és megtalálta a kedvencét. Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy mi a különbség az MMA, az AWI és a CO hegesztés között mielőtt sor kerülne a hegesztő inverter megvásárlására.
 
- Az MMA: A bevont elektróda és a munkadarab között létrehozott villamos ív keskeny sávban megolvasztja az összehegesztendő darabokat és az elektródát, létrehozza a hegesztési ömledéket, amely a dermedést követően fémes kapcsolatot létesít a két anyag között.
- A hőenergiát az wolfram elektróda és a munkadarab között kialakult ív biztosítja. Hegeszteni lehet hozaganyaggal vagy anélkül. A hozaganyag pálca formában kézzel, vagy gépi adagolással (huzaldobról) biztosítható. A védőgáz általában argon. A wolframelektróda megfelelő védelmére a gáz legalább 99,95%-os tisztaságú legyen.
- A „CO”, vagyis pontosabban fogyóelektródás, védőgázas ívhegesztés MIG/MAG: hegesztéskor hozaganyagként és egyben elektródaként hegesztő huzal kerül alkalmazásra, amelyet a hegesztőgép toló egysége továbbít előre. Az elektróda és a munkadarab közötti villamos ív (hegesztőív) hatására alakul ki a hegfürdő. A hegesztőívet, a hegfürdőt és az elektródát a levegő káros hatásától védőgáz óvja meg. A védőgáz lehet semleges (nemes) gáz (AFI-eljárás), aktív védőgáz (CO2 eljárás), keverék védőgázas (kevertgázas eljárás).
 

Hegesztőgép ezermestereknek és iparosoknak

 
Minden típus bír előnyökkel, de természetesen a hegesztő inverter hátulütőit sem fogjuk elhallgatni, hiszen csak ezek tudatában lesz képes megalapozott döntést hozni. Biztosak vagyunk benne, hogy meg fogja találni az Ön számára tökéletes gépet.
 
Az MMA hegesztőgép azért népszerű, mert könnyű elsajátítani a kezelését, valamint maga a hegesztő inverter és a felhasznált anyagok is olcsón beszerezhetők. A legtöbben MMA gépet vásárolnak otthonra a kedvező ára miatt. Egy ilyen hegesztő inverter valóban jól használható, ám főként a gyakorlottabbaknak ajánljuk, mert a salak miatt nem látni pontosan a munkadarab érintett részeit, ez pedig nem kedvez a varrat szépségének. A megfelelő hozzáértéssel azonban szép munkát lehet vele végezni.
 
A hegesztési eljárások közült gyakori az AWI hegesztés. E technológia alkalmazásánál szükséges egy magasabb felkészültség. Szükség van védőgázra is. Illetve egy erre a hegesztésre alkalmas hegesztő berendezésre is. Egy ilyen hegesztőgép drágább ugyan, de vitathatatlanok az érdemei.Vékonyabb anyagok esetén is szép egybefüggő varratot eredményez, kiválóan lehet vele acélt és rozsdamentes és akár alumínium anyagokat is hegeszteni. Bár fontos megjegyezni, hogy alumínium hegesztéshez „AC”-s berendezést kell választani. A jó munkához viszont idő kell, az AWI hegesztés pedig elég időigényes. Ha ad a munkája minőségére, viszont kedvező áron szeretne hegesztőgéphez jutni, egy AWI gép lesz a tökéletes választás.
 
Egy „CO” hegesztőgép főként azoknak való, akik gyakran hegesztenek. Ipari és kisipari felhasználásra egy ilyen hegesztő inverter a legjobb. Leginkább azért javasoljuk ezt a típust, mert gyorsan lehet vele haladni, és mégis szép varratot eredményez. A felhasználás során szükség van hegesztőhuzalra és a védőgázra is. Ügyelni kell, hogy a megfelelő huzal és védőgáz legyen alkalmazva a hegesztendő anyaghoz. A „CO” hegesztő inverter nem a legolcsóbb berendezések tartozik. Rendszeres használat mellett és a technológiából fakadó hatékonyság által a beruházás hamar megtérül.
 

A hegesztő inverter teljesítménye

 
Ha kiválasztotta a hegesztőgép fajtáját, már csak a hegesztő inverter pontos típusát kell meghatároznia. Mindenképpen figyeljen a hegesztő inverter teljesítményére. Az anyagvastagság növekedésével a hegesztőgép teljesítményének is nőnie kell. Hogy megkönnyítsük Önnek a választást, a teljesítmény mellett a legtöbb hegesztő inverter leírásában feltüntettük a maximális hegeszthető anyagvastagságot is. A színes termékpalettán található olyan hegesztőgép, amely tökéletesen megfelel szinte minden ház körüli munkára, de számos, nehézipari felhasználásra tervezett hegesztő inverter is fellelhető kínálatunkban.
 

„Milyen elektróda vagy huzal szükséges a hegesztőgép használatához?”

 
A hegesztő inverter kiválasztását követően ez a leggyakrabban elhangzó kérdés, amelyet teljes joggal tesznek fel. A válasz azonban összetett. A huzal és az elektróda típusát mindig a hegesztendő anyaghoz kell igazítani. Nem minden hegesztőgép alkalmas minden anyag hegesztésére. A termékleírásokban megtalálja, hogy az egyes gépekkel milyen anyagokat hegeszthet. A huzal kiválasztásánál a legfontosabb szabály, hogy a munkadarab anyagához legközelebb álló típust válasszuk. Ugyanez áll a bevont elektródákra is.
 

Néhány szó a ponthegesztésről

 
A ponthegesztés kifejezetten lemezek egymáshoz rögzítésére szolgál. Lényege, hogy a lemezeket egymásra helyezik, majd az elektródák nyomást fejtenek ki rájuk. Csak ezután érkezik az áram, amelynek hatására a hegesztőgép elektródái közé fogott lemezek az adott ponton átforrósodnak, és megolvadnak. Mikor a kötés létrejött, a hegesztőgép lekapcsolja az áramot. Kínálatunkban több ponthegesztésre alkalmas gép is szerepel: egyaránt rendelhető tőlünk kézi, illetve állványos hegesztőgép.

Hegesztőberendezések, plazmavágók, akkumulátortöltők és indítók: Hód-Welding Kft.

Hód-Welding Szerszámgépek | Hegesztőgépek, hegesztő inverterek | Plazmavágók | Többfunkciós gépek | Kapcsolat | W-hg

© Copyright (A weblapon megjelenő tartalom felhasználása engedélyhez kötött.)

Facebook
Google+
YouTube
Twitter
Flickr
Tekintse meg fotóimat a Flickr-en!
Pinterest
Blogspot
Blog

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Tovább